Fruitpakketten van Den Boogerd

Fruitpakketten van Bernd?

Niet echt, fruit telen is echt een andere stiel dan groenten telen, maar dankzij een samenwerking met Den Boogerd kunnen we ze vanaf dit jaar wél naast onze groentepakketten aanbieden op al onze afhaalpunten. Het pakketten-systeem is gelijkaardig aan de groenten. Door in te schrijven voor een klein of groot pakket krijg je vanaf juni tot januari wekelijks een fruitpakket meegeleverd op jouw afhaalpunt.

Even voorstellen: Den Boogerd

Het bedrijf van Nia en Jan, ‘den Boogerd’, legt zich sinds 2008 als landbouwonderneming toe op het aanplanten en uitbaten van authentieke hoogstamboomgaarden. Die uitbating gebeurt op een biologisch verantwoorde manier: dat betekent dat ze de middelen die de natuur ons ter beschikking stelt, gebruiken om het fruit gezond te laten rijpen en dat ze enkel werken met hulpmiddelen van biologische of organische herkomst.

Sinds 2013 maakt ook zoon Maarten officieel deel uit van hun team : bij hem kan je terecht voor de verzorging van je bomen en voor de aanleg van kleine landschapselementen en natuurlijke omheiningen.

TÜV Nord Integra doet regelmatig controle over het naleven van de regels van de bioteelt. Schapen grazen tussen de bomen en houden het gras in toom, nestkastjes in alle soorten en maten zijn een uitnodigende woonst voor allerlei vogels, insectenbestrijders bij uitstek; roofinsecten van allerlei aard eten hun dagelijkse portie bladluizen. Bijen en hommels geven de natuurlijke bestuiving een behoorlijke opkikker en produceren heerlijke honing. Zo zorgen ze er samen met de natuur voor dat we het fruit van onze bomen niet hoeven te behandelen met chemische producten en dat we het kunnen verwerken tot een overheerlijk, gezond en puur sap, stroop en andere producten.

Voor de taken die ze zelf niet kunnen uitvoeren kiezen ze resoluut voor samenwerkingen met sociale tewerkstellingsinitiatieven: Mané in Maasmechelen, vzw Tevona, ’t Hoeveke in Lummen, hulpboer Kristof, het kookatelier van de Winning en talloze anderen: Vigor in Loksbergen, gebroeders Blues van de stoomstroopfabriek in Borgloon...

Wat mag je verwachten van de fruitpakketten?

Het fruitpakket bestaat niet alleen uit de vruchten uit onze hoogstamboogaarden maar ook uit een aantal bessensoorten eveneens uit eigen teelt komen. Voor enkele fruitsoorten of variëteiten doet Den Boogerd een beroep doen op collega-bioboeren. De krieken bijvoorbeeld worden geteeld in de Taemhoeve in Opoeteren, de rabarber komt van de Winning in Lummen en een deel van appelen en peren wordt geproduceerd door Reinrode-fruit. Zoals bij de CSA-pakketten kunne, er, als de seizoenen ons goed gezind zijn nog wel enkele extraatjes bij zitten. Bekijk de fruitlijn onderaan deze pagina voor méér details.

klein

pakket

1 portie van 3 à 5 soorten fruit *(a)
= 1 persoon

€ 10,50

per week
€ 336 / volledig seizoen (juni - januari) *(b)
€ 168 / lente-zomer (16 weken) *(b)
€ 168 / herfst/winter (16 weken)
-- inschrijvingen voor dit seizoen afgesloten --

groot

pakket

2 porties van 3 à 5 soorten fruit *(a)
= 2 personen

€ 21,00

per week
€ 672 / volledig seizoen (juni - januari) *(b)
€ 336 / lente-zomer (16 weken) *(b)
€ 336 / herfst/winter (16 weken)
-- inschrijvingen voor dit seizoen afgesloten --

* (a): bekijk de fruitlijn hier onderaan de pagina voor méér details over welk fruit je op welk moment mag verwachten
* (b): het lente-zomer seizoen is al gestart en logistiek is het niet mogelijk om in het seizoen nog aan te sluiten. Je kan dus enkel nog inschrijven voor het herfst/winter seizoen.

De fruitlijn